Treceți la conținutul principal

Serial nou: Povestea slujitoarei - the Handmaid's TaleAnul apariției: 2017
Creator: Bruce Miller
Distribuția: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Alexis Bledel
Astăzi vorbim despre un nou serial-fenomen, care face furori în SUA după primul sezon difuzat acolo și care a ajuns în sfârșit și la noi pe data de 7 iulie, pe HBO, de la ora 20.00, fiind difuzat în fiecare vineri.
Ce m-a atras pe mine a fost din start povestea, puținele cărți distopice pe care le-am citit mi-au treit apetitul pentru acest gen, pentru că mi se pare fascinant modul în care fiecare autor își creează propira lume, cu propriile sale reguli.
Serialul se bazează pe romanul cu același nume scris de Margaret Atwood și publicat în anul 1985. evident, primele impresii sunt „la cald”, pentru că nu am văzut decât primul episod până acum, dar pot să spun că m-a prins și că mi se pare mai interesant chiar și decât Westworld, ca să fac o comparație cu un alt serial SF pe care l-am urmărit recent.
Filmul prezintă un viitor apocaliptic, în care există un sistem dictatorial. Cei din clasele superioare dețin toată puterea și există un sistem bine definit de „caste”. Însă cum multe dintre soțiile acestor bărbați care au ajuns să conducă lumea sunt infertile, din cauza radiațiilor chimice, femeile care încă mai pot face copii sunt folosite pur și simplu pentru procreere.


Printr-o serie de flashback-uri intercalate cu prezentul, aflăm trista poveste a lui June. June era o femeie ca oricare alta, care lucra în marketing, avea o carieră, un soț pe care îl iubea, iar atunci când a avut-o și pe fetița ei, lucrurile păreau a fi perfecte. Acum, June este o simplă slujitoare, care nici măcar nu mai are să își folosească propriul nume, fiind cunoscută ca „Offred”, adică „a lui Fred” în traducere, semn că ea aparține unui bărbat. Soțul i-a fost ucis pe când încercau să fugă cu toții să se pună la adăpost, iar fiica i-a fost luată. Acum, June a fost trimisă în casa unui comandant foarte respectat, cu scopul de a fi concubina acestuia. Pe lângă îndatoririle de concubină, June trebuie să îndeplinească tot felul de sarcini pe care i  le trasează soția comandantului. Aceasta, ca orice femeie, este geloasă și nu este deloc încântată de prezența lui June, deși, conform regulilor ciudate ale acelei societăți, ea este prezentă chiar și atunci când soțul ei și June fac sex.


Slujitoarele nu au dreptul practic la nici un fel de viață personală, și, după un program riguros de reeducare, trebuie să se supună tuturor regulilor care se impun, altfel vor fi trimise în colonii, un loc unde sunt trimiși toți oamenii care sunt, practic, condamnați la moarte. După ce nu mai știe nimic de buna sa prietenă, Moira, June își petrece puținele ore în care are voie să iasă din casă cu Ofglen, o altă slujitoare. O altă regulă este ca slujitoarele să nu iasă nicăieri neînsoțite, iar faptul că se spionează una pe alta reprezintă un fapt recunoscut, deoarece fiecare caută să obțină diverse foloase din faptul că se toarnă una pe alta - cam ca în sistemul comunist.
Primul episod este cam lipsit de evenimente, pentru că mai mult se prezintă această lume distopică și regulile sale ciudate, principalele personaje și trecutul lui June, sau mai bine zis Offred, pentru a-i înțelege motivația care o face să lupte în continuare: gândul că într-o zi își va recăpăta fiica.
Nu am recunoscut prea multe nume din distribuție, doar pe Elisabeth Moss, care interpretează rolul principal, și pe care o știu din Mad Men - acolo nu mi-a plăcut personajul ei, Joseph Fiennes în rolul comandantului și Alexis Bledel care interpretează rolul lui Ofglen.
Sunt foarte curioasă să văd cum va continua povestea lui Offred, precum și să aflu mai multe despre această lumea creionată de Margaret Atwood - vreau să ajung să citesc și cartea, așa că este un serial pe care l-am inclus pe lista mea „de urmărit”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…